Candy Crush: Cheat, 1-jarig bestaan en toekomstige plannen

Als je zelf geen Candy Crush speelt dan zul je ongetwijfeld mensen gezien die in de trein of tijdens het wachten op de bus, de game spelen op hun iPhone of andere smartphone. Het lijkt er in ieder geval duidelijk op dat mobiele games momenteel de markt domineren.

Ontwikkelaar King kent tegenwoordig 550 werknemers en is daarmee de grootste ontwikkelaar op Facebook. De populairste game is zonder twijfel Candy Crush dat op dit moment meer dan 500 miljoen keer is gedownload op Facebook en mobiele apparaten, goed voor in totaal 150 miljard potjes. Het bedrijf viert momenteel het 1-jarige bestaan en mogelijk gaat het bedrijf op korte termijn ook naar de beurs.

Candy Crush Hack & Cheat

Op dit moment zou de game naar verluidt zo’n $663.000 per dag ontbrengen en King heeft inmiddels ook officiele Candy Crush merchandise uitgebracht. Op Facebook is het succes nog beter zichtbaar, want maar liefst 1 op 23 Facebook gebruikers is een fan van het spel. Wanneer je moeder Candy Crush begint te spelen dan weet je eigenlijk al wel dat het goed zit met de populariteit van de game.

Succes komt niet zonder kritiek en dat is met Candy Crush niet anders. De game maakt namelijk gebruik van het freemium (free-to-play) model. Volgens de ontwikkelaars zal dit model steeds populairder worden bij games, en is het erg belangrijk om de goede balans te vinden tussen het uitgeven van geld en het gratis toegankelijk maken van bepaalde elementen.

enhanced-buzz-17590-1384527621-9

Uit de statistieken zou ook blijken dat 70% van de mensen het laatste level heeft bereik zonder ook maar ooit een cent uit gegeven te hebben. Op de vraag of men weet van een bekende Candy Crush cheat antwoord de ontwikkelaar met een knipoog dat je niet zou moeten cheaten, hoewel hij zich er niet erg druk om lijkt te maken.

Op dit moment werkt zijn team hard aan Papa Pear Saga. Het is een nieuwe game van King dat door de studio uit Barcelona is gemaakt en binnenkort beschikbaar zal zijn voor mobiele apparaten.

Laat een reactie achter?