Candy Crush Saga: Tips (Deel 1)

Candy Crush is waarschijnlijk één van de meest verslavende games op het web. Persoonlijk kan ik dan ook zeggen dat ik soms dagen bezig ben om een score van één van mijn vrienden te verbeteren, daarom leek me het goed idee om een artikel te schrijven over tips, trucjes, cheats en hacks die mij helpen geholpen om door de verschillende levels heen te spelen.

Candy Crush Saga Tips

 • Zoek de patronen. Er zijn een aantal dingen, waaronder patronen, die ervoor zorgen dat je een stuk sneller de verschillende levels kan doorspelen. Het herkennen en herhalen van de patronen zorgt ervoor dat je de combinaties sneller weg speelt en je sneller naar het volgende level gaat. Zoek daarom dus altijd naar deze patronen en onthoud welke patronen leiden tot speciaal snoepje en maak met deze speciale snoepjes een zo groot mogelijk combinatie in Candy Crush Saga.
 • Begin beneden. Bij Candy Crush Saga is het belangrijk om aan de onderkant te beginnen in plaats van aan de bovenkant. Dit heeft te maken met het feit dat op het moment dat er meer snoepjes naar beneden, de kans groter is dat er automatisch een aantal combinaties ontstaan, zodat je over meer beurten kan beschikken in Candy Crush Saga.
 • Candy Crush Saga combinaties. De twee beste combinaties zijn de ingepakte, gestreepte, kleurbommen en uitgepakte snoepjes. Bij een goed uitgevoerde combinaties kun je bijna de helft van het speelbord doen laten verdwijnen. Door deze combinaties te gebruiken krijg je soms ook toegang tot plekken op het bord die normaal lastig zijn te bereiken. Dit is in het begin nog niet zo nodig, maar vanaf de hogere levels kom je erachter dat er plekken zijn, die anders niet zijn te bereiken. Een ingepakte snoepje in Candy Crush Saga die je koppelt aan een ander ingepakt snoepje zorgt er zelfs voor dat een gedeelte van 6 x 4 op het bord verdwijnt.
 • Kant van de explosie. In Candy Crush Saga is het belangrijk om te weten dat de explosie zal plaats vinden in de richting van het laatst toegevoegde snoepje. Op het moment dat het laatste snoepje horizontaal is geplaatst dan zal de explosie horizontaal plaats vinden, en ditzelfde geldt natuurlijk ook voor een snoepje dat verticaal wordt geplaatst.
 • Dreigingen. Een belangrijke prioriteit in Candy Crush Saga is om het ‘kwade’ snoep eerst te doen laten verdwijnen. In veel gevallen is het verstandig om eerst de laag genummerde bommen uit te schakelen, daarna chocola, gevolgd door de blokken.
 • Gelei. Terwijl je de zogeheten ‘jellies’ probeert te lozen hoef je je eigenlijk alleen druk te maken over de randen, en dan voornamelijk bij de hoeken en aan de onderkant. De ‘jelly’ snoepjes kennen namelijk een aantal combinaties om ze uit te schakelen, waardoor ze direct lastig zijn om weg te spelen. Kijk bij elke beurt daarom of je de ‘jellies’ op de hoeken kan doen laten verdwijnen, mocht dit niet het geval zijn, probeer er dan één die makkelijker is te bereiken.
 • Maak een plan. Elke keer als je een level start is het verstandig om te kijken naar de lastigste punten in het level en hoe je deze kan verslaan voordat je je levels gaat gebruiken. Pauzeer daarom geregeld de game, zodat je niet je beurten verspeelt aan een simpele combinatie, terwijl je eigenlijk al het level had kunnen halen.
 • Chocola. Als je een stuk chocola hebt gegeten in een voorgaande ronde, dan zal dit stuk chocola niet opnieuw verschijnen in de volgende ronde. Dit is een wijze les om goed met chocolade om te gaan. Probeer daarom het stuk chocolade in elke ronde te laten verdwijnen, zodat je er later niet opnieuw last van krijgt. Je kan alle chocolaatjes laten verdwijnen met de onderstaande methode, hoewel er later een chocolademaker aan het zal worden toegevoegd, die de stukjes chocola weer zal laten terugkomen. Chocolade in Candy Crush Saga zal speciaal snoep proberen te voorkomen. Chocolade zal ook geen fruit of een noot eten, hoewel het wel bommen zal absorberen.
 • +5 Candy. Als je een combinatie maakt van meer dan vijf snoepjes op welk level dan ook, dan zal je 5 seconden extra krijgen bij een level met een tijdlimiet. Je kan aan het zandlopertje (tijd) of snoepje zien of er een tijdslimiet is of niet.
 • Extra levens. Ben je op zoek naar extra levels? Dan hebben wij voor je een cheat/hack ontwikkeld waarmee je zonder te betalen een eindeloos aantal levens kan krijgen in Candy Crush Saga. Meer informatie over deze Candy Crush cheat/hack is hier te vinden.

Dit zijn de 10 beste tips voor het spelen van Candy Crush Saga, maar dit is nog niet alles, want in ons tweede artikel zijn nogmaals 10 tips te lezen voor het sneller voltooien van levels. Mocht je zelf nog een aantal tips hebben, dan raden we je aan om een reactie achter te laten zodat andere Candy Crush Saga spelers er ook nog wat aan hebben. Lukt het je nog niet? Schaf dan onze hack aan voor een onbeperkt aantal levens, spreuken en boosters, waardoor je elk level met twee vingers kan doorlopen.

Koop de Candy Crush Saga Hack nu tijdelijk voor slechts €6,99 €3,99

Reacties

 1. an klompe

  dank voor de gewldige hack van sandy crush is het ook mogelijk om een hack voor farm heroes saga van Facebook temaken zou geweldig zijn graag een reactie van jullie

Laat een reactie achter?