Candy Crush viert zijn 1-jarig bestaan

De statistieken van Candy Crush zijn indrukwekkend. Sinds de lancering een jaar geleden is Candy Crush meer dan 500 miljoen keer gedownload en 151 miljard keer gespeeld. Het is een combinatie tussen een intelligente strategie, slim ontwerp, opvallende kleuren en ongelooflijk verslavend.

De explosie van Android, iOS en Windows smartphones en tablet hebben zeker meegedragen aan het succes, vooral de lagere prijzen die we tegenwoordig zien zorgen ervoor dat de game eigenlijk door iedereen kan worden gespeeld. Toch blijft de vraag waarom Candy Crush zoveel heeft bereikt, terwijl de gameplay nou niet bepaald nieuw en innovatief is te noemen?

unnamed

Candy Crush Hack

Tommy Palm, ontwikkelaar van Candy Crush cheat, liet tijdens een interview met TIME Magzine weten waarom hij dacht dat Candy Crush zo’n groot succes is geworden. Volgens Palm zorgt de affiniteit met snoep, kleuren en interessant vormen ervoor dat mensen zich voelt aangetrokken door Candy Crush. Niet alleen kinderen spelen de game overigens, want Candy Crush is zelfs populair onder de ouderen.

Constante updates voor Candy Crush moeten ervoor zorggen dat spelers geinteresseerd en verslaaft blijven aan de game. Na de lancering met slechts 1 level is de limiet op dit moment verhoogd naar in totaal 544 levels. Gebruikers kunnen ervan uitgaan dat ze eigenlijk voor altijd kunnen blijven spelen, hoewel het onduidelijk is wanneer King weer een update met nieuwe levels zal gaan uitbrengen.

Palm zegt ook dat de integratie met sociale netwerken een belangrijke factor speelt in het succes. Momenteel zijn 1 op 23 Facebook gebruikers namelijk fan van de Candy Crush pagina, waarbij je zelf waarschijnlijk ook veel van je vrienden ziet schooieren om levens of tickets om een nieuwe wereld te mogen openen.

Candy Crush is een ongekend succes, maar wist je wel dat ontwikkelaar King in totaal 150 games heeft uitgebracht, hoewel Candy Crush er qua populariteit met kop en schouders bovenuit steekt.

Here is a collection of places you can buy bitcoin online right now.

Laat een reactie achter?